Het restaurant

De geschiedenis van ons restaurant


De glorietijd van De Houten Paardjes ligt in de vijftiger jaren toen vooral de speeltuin beroemd was in heel Zuid-Holland.
Het prachtige duingebied van Voorne en de onmiddellijke nabijheid van zee en strand maakten van De Houten Paardjes een unieke pleisterplaats waar men stopte om kippensoep of pannenkoeken te eten (of in de winter erwtensoep na een fikse duinwandeling) of koffie, thee of iets anders te drinken.

De familie Delmee namen De Houten Paardjes op 8 juli 1976 van de erven van de familie Hazelbag over. De speeltuin bleef in tact en in het weekend was het winter en zomer razend druk bij De Houten Paardjes. Veel natuurliefhebbers dronken er wat op het terras of binnen en aten er een klein hapje. Ook werden er veel verjaarspartijen en bruiloften gevierd. De Houten Paardjes werd een begrip in de regio. Net zoals de speeltuin dat eerder al was geworden.

De Houten Paardjes nu…


In 2002 nam Arjen Delmee (chef-kok) het restaurant over van zij ouders en gooide het roer compleet om.
De kleine speeltuin, werd weggehaald en daar is door de jaren heen een waar (water)vogel paradijs ontstaan. Er werd een parkeerterrein en een mooi terras aangelegd. Op het terras kunt u, vanaf april t/m september, heerlijk zitten tussen de bloemenpracht en zingende vogels, terwijl u geniet van de mooie en smaakvolle gerechten en drankjes. Ook de gerechten werden anders, Arjen heeft veel ervaring opgedaan in de Frans/Nederlandse keuken en dat heeft hij doorgezet in zijn eigen restaurant.

De kaart wisselt mee met de seizoenen en vaak treft u producten aan waar men graag een stukje voor omrijdt, voor ieder is er wat wils.
Elke maand kunt u genieten van een nieuw, verrassend 4-gangen maandmenu voor € 35,00, bij het hoofdgerecht heeft u de keuze uit vis of vlees.

Het restaurant is sfeervol, ruim en huiselijk ingericht. Begin 2018 is er binnen het nodige veranderd, waardoor de inrichting moderner is geworden, maar toch de warmte en gezellige huiselijkheid behouden is.
Gastvrouw Miranda bezorgt u graag een ontspannen avond, u kunt heerlijk en ongedwongen dineren onder het genot van de smakelijke wijnen.
Wat door veel mensen als prettig wordt ervaren, zijn de ronde tafels (tot 8 personen). Als de dagen korter worden, wordt het haardvuur aangestoken wat het huiskamer gevoel nog meer versterkt.

Wilt u ook heerlijk en ontspannen dineren op deze nostalgische locatie, bel naar 0181-402354, mail naar info@dehoutenpaardjes.nl of kijk op www.dehoutenpaardjes.nl
Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Van oktober t/m april zijn wij ook op de woensdag gesloten.
Om teleurstelling te voorkomen bij de deur, heeft reserveren onze voorkeur.


Met vriendelijke groet,
Arjen en Miranda

Geopend van donderdag t/m zondag

heeft u vragen of wilt u reserveren stuur dan een e-mail naar info@dehoutenpaardjes.nl