Omgeving

Omgeving

Rockanje is schitterend gelegen aan de westkant van het eiland Voorne aan het Noordzeestrand en biedt alle vormen van recreatie, van wandelen in een uniek natuurduingebied tot zonnebaden op een breed Noordzeestrand.

Duinen, strand en zee, bos en uitgestrekte polders. Plaatsen waar u uren kunt doorbrengen ongeacht de tijd van het jaar. Een plek waar u werkelijk kunt genieten van gezonde ontspanning.

Rockanje maakt sinds 1980 deel uit van de gemeente Westvoorne. Het beoefenen van de watersport op zee of binnenmeren en het bezoeken van bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden die Rockanje u kan bieden. Tevens kunt u fietsen door een boeiend polderlandschap. De omgeving van Rockanje biedt ter afwisseling veel aantrekkelijks, van uitgestrekte recreatiegebieden tot de knappe waterbouwkundige Deltawerken.

Wist u dat de duinen van Voorne tot de mooiste natuurgebieden van Europa gerekend worden en dat u door de duinen schitterenden wandelingen kunt maken? De duinen zijn zeer gevarieerd en bestaan uit struwelen, duinmeertjes, stuifduinen, duingraslanden en bossen.

Als gevolg van deze variatie leven hier verschillende dier- en vogelsoorten zoals reeën, lepelaars en blauwe reigers en is de flora hier zeer divers met o.a. gentianen, parnassia en orchideeën. Het fraaie duinlandschap is al wandelend het best te bezichtigen.

De natuurorganisatie Zuid –Hollands Landschap en Natuurmonumenten (voor het grootste deel beheerders van het duingebied) hebben 10 schitterende wandelroutes door de duinen uitgezet met veel uitkijkpunten en informatie over de bezienswaardigheden.

Meer Toeristeninformatie over Voorne Putten:

https://www.opvoorneputten.nl/ 

Toeristeninformatie voorne
http://voorne.startkabel.nl/